Automotive divisie

Onze zorg voor de tijdige levering van uw onderdelen en voertuigen op hun bestemming

Onze autodivisie beschikt over de deskundigheid en de ervaring om het transport en de logistiek van alle soorten producten voor deze belangrijke industrie te beheren.

Of het nu gaat om het transport van rubberbanden, velgen, spiegels, zetels, smeeroliën, tweedehandse of nieuwe wagens voor de lokale kleinhandel, bussen voor openbaar vervoer of toerisme, grondverzetmachines zoals graafmachines en kiepwagens voor de mijnbouw, landbouwmachines tot mobiele kranen voor de bouw of infrastructuurwerken, onze transport architects hebben de kennis en expertise om het transport en de logistiek van haven tot haven of van deur tot deur te organiseren.

Reserveonderdelen

Afrika staat bekend om zijn snel groeiende markt voor gebruikte en nieuwe voertuigen. Voor onderhoud en reparatie is het afhankelijk van een continue aanvoer van allerlei producten voor de auto-industrie.

Onze Automotive divisie organiseert voortdurend de transportstromen van producten zoals reservebanden, velgen, ruitenwissers, remmen, autobekleding, reserveonderdelen, enz. zodat er voldoende lokale voorraad is, zelfs in de meest afgelegen gebieden van het Afrikaanse continent.

Olie en vloeistoffen

Motorolie, motorsmeermiddelen, additieven en detergenten zijn onmisbaar voor deze industrie.

Onze transport architects hebben niet alleen de kennis en de expertise om het transport te organiseren, maar zij zijn ook vertrouwd met de behandeling van dergelijke producten, vooral wanneer het gaat om gevaarlijke goederen (IMO klasse ladingen) die een specifieke behandeling en documentatie kunnen vereisen.

Onze deskundigheid in het omgaan met en behandelen van dergelijke producten is nodig om de natuur te beschermen, maar ook om te voldoen aan de specifieke havenvoorschriften en douanetechnische formaliteiten. Dit vereist de nodige kennis om elke onderbreking van de plaatselijke voorraden te vermijden, zelfs in de meest afgelegen gebieden van het Afrikaanse continent.

Voertuigen

Onze Automotive divisie is gespecialiseerd in het behandelen en organiseren van het transport en de verscheping van alle soorten voertuigen naar het Afrikaanse continent.

Of het nu gaat om het verschepen van nieuwe of tweedehands auto’s voor de lokale retailmarkt, bussen voor openbaar vervoer of toerisme, nieuwe of tweedehands vrachtwagens, onze transportarchitecten hebben de kennis en bewezen expertise om het transport en de logistiek te organiseren van haven tot haven of van deur tot deur

Wij zorgen voor:
– het voorraadbeheer van deze voertuigen in de havens van uitvoer,
– complexe administratie,
– nieuwe en tweedehandse auto’s, vrachtwagens en bussen.

Onze transportarchitecten zijn steeds op de hoogte van alle toepasselijke en voortdurend veranderende regelgeving.

Grondverzetmachines

Het Afrikaanse continent is rijk aan natuurlijke bronnen en mijnbouw wordt beschouwd als een van de belangrijkste industrieën. Om deze industrie draaiende te houden, is er een continue vraag naar gespecialiseerd materieel zoals graafmachines en dumptrucks.

Onze transportarchitecten van de automotive divisie hebben de kennis en bewezen expertise om het transport en de logistiek van haven tot haven of van deur tot deur te organiseren, aangezien dit type voertuig een speciale behandeling en aandacht vereist, vooral wegens de enorme investeringskosten die ermee gepaard gaan.

Uitrusting voor bouw en infrastructuur

Het continent staat ook bekend om de groeiende vraag naar bouw-, wegen- en infrastructuurwerken. Gespecialiseerde uitrusting en machines, zoals bulldozers, mobiele kranen en speciale vrachtwagens voor de aanvoer van zware bouw- en constructiematerialen zijn vaak nodig voor deze werken.

Heel vaak worden deze machines in Afrika ingevoerd onder een “tijdelijk douaneregime”. Onze transportarchitecten hebben niet alleen de kennis en de expertise om het transport te organiseren, maar zij zijn ook vertrouwd met het tijdelijk importeren van dergelijk materieel en met het overbrengen van dit materieel na afloop van de werken naar hun thuisbasis of naar een andere werf in Afrika.

Onze expertise

Brouwerij- en drankendivisie

De brouwerij- en drankendivisie beschikt over de deskundigheid en de ervaring om het vervoer en de logistiek van de hele supply chain te organiseren en te beheren. Dit voor de productie van bier, wijn en andere dranken door lokale producenten en voor de klein- en groothandel op het Afrikaanse continent.

Lees meer

Jarenlange expertise in brouwerijlogistiek naar Afrika

General freight forwarding divisie

Wij organiseren de transportstromen van voedselvoorraden, farmaceutische producten, chemicaliën, hulpgoederen, FMCG en duurzame goederen van over de hele wereld naar de Afrikaanse markt.

Lees meer

Deur-tot-deur logistiek naar Afrika

Project logistiek en engineering divisie

Onze Project Logistiek en Engineering divisie is een expert in de internationale logistiek voor speciale transporten, turnkey projecten en transport naar ontoegankelijke locaties. We beschikken over expertise in mijnbouw-, energie-, elektriciteits-, infrastructuur- en waterbouwkundeprojecten.

Lees meer

De beste omkadering voor hoog- en zwaar vervoer