Project logistiek en engineering divisie

  De beste omkadering voor hoog- en zwaar vervoer

  Of het nu gaat om het vervoer van hoog en zwaar materieel voor de mijnbouw, energie, infrastructuur of waterzuiveringsindustrie, wij zijn uw partner voor het deur-tot-deur vervoer van deze uitzonderlijke ladingen en turnkey projecten.

  Internationale logistiek voor speciaal transport, zelfs naar moeilijke en ontoegankelijke locaties is onze specialisatie. Met onze logistieke oplossingen kunt u zich concentreren op uw core business.

  Logistiek op maat voor uw complexe transport of buitenmaatse lading
  Speciaal transport brengt speciale zorg met zich mee. Een grondige voorafgaande haalbaarheidsstudie, bewezen terreinkennis, samenwerking met uitsluitend eersteklas leveranciers en voortdurende monitoring tijdens het transport zijn essentiële elementen die bijdragen tot een correcte beoordeling en uitvoering van de projectlogistiek.

  Wij zijn ervaren in het in kaart brengen van risico’s en onze lokale contacten en partnerschappen zorgen voor een vlotte en veilige levering. In nauwe samenwerking met onze klanten ontwikkelen wij een op maat gesneden logistiek en een plan voor risicobeoordeling en -beperking.

  Wij zijn bedreven in

  • Scheepsbevrachting – volledige of gedeeltelijke belading: voor buitenmaats en zwaar materieel zijn soms speciale schepen nodig die niet in de reguliere lijndienst worden verhandeld. Ons team heeft een uitgebreide kennis van het charteren van schepen, in het bijzonder voor deze doeleinden.
  • Project management en VLM: locatiebezoeken, route- en wegenstudies, brugberekeningen, onderhandelingen met belanghebbenden en transparante kostenanalyse met alle transportmodi, vergunningsaanvragen, verwijderen en herinstalleren van straatmeubilair en obstakels, loskoppelen van elektriciteitsleidingen, enzovoort.
  • Speciaal vervoer van buitenmaatse en/of zware ladingen: of het nu gaat om mijnbouwmateriaal, stalen, cement- of gietijzeren buizen, zware energietransformatoren, generatoren, enz. Wij zorgen voor een deur-tot-deur transport, van uw site tot bij de klant.
  • Land-specifieke administratieve en douaneverplichtingen.
  • Hijsplannen en methodes.
  • Het lossen van zwaar materieel op de fundering.

  We zijn op het terrein om de voortgang te controleren, elke stap van de weg. Wij maken gebruik van multimodaal transport om de meest kostenefficiënte, snelle en veilige levering van uw project te garanderen. Ons wereldwijde netwerk van betrouwbare en professionele partners staat garant voor transport van hoge kwaliteit en biedt klanten de zekerheid dat hun zendingen in onberispelijke staat, op tijd, binnen budget en conform de gemaakte contractuele afspraken aankomen.

  Expertise in Afrikaanse corridors
  Onze teams zijn regelmatig ter plaatse om mogelijke veranderingen in het logistieke landschap van de regio op te volgen. Onze partnerschappen met lokale helden zijn gebaseerd op bewezen ervaring en garanderen een stabiele en vruchtbare samenwerking.

  Stroom en energie

  De Afrikaanse economie groeit, de trek naar de steden is in volle gang is, de mijnbouwindustrie en de bouwwerkzaamheden nemen toe toenemen. De vraag naar elektriciteit en hernieuwbare energie is daardoor groot.

  Het Afrikaanse continent biedt een groot potentieel voor bedrijven die actief zijn in deze sector en voor handelaars of fabrikanten van apparaten voor hernieuwbare energie zoals zonne-, wind- of waterkracht.

  Dankzij onze uitgebreide kennis van logistiek op het Afrikaanse continent en ons professioneel netwerk van lokale partners, vindt u toegang tot deze bloeiende markt.

  Mijnbouw

  Het Afrikaanse continent is rijk aan natuurlijke bronnen en mijnbouw wordt beschouwd als een van de belangrijkste industrieën. Om deze industrie draaiende te houden, is er een voortdurende vraag naar gespecialiseerde apparatuur zoals enorme graafmachines en oversized dumptrucks.

  Dit soort materieel vereist een speciale behandeling en aandacht, vooral vanwege de enorme investeringskosten die ermee gemoeid zijn. Onze projectafdeling heeft de kennis en expertise om het transport en de logistiek van haven tot haven of van deur tot deur te organiseren.

  Wij organiseren het transport van alle soorten mijnbouwmaterieel over de hele wereld naar lokale mijnbouwlocaties, inclusief uitzonderlijk grote of zware items, die vaak op moeilijk bereikbare locaties in Afrika moeten worden afgeleverd. Dankzij een sterk lokaal netwerk houden wij de vinger aan de pols en reageren wij adequaat, waarbij wij consequent onze timing en de juiste transportmiddelen voor deze projecten op elkaar afstemmen.

  Deze heroplevende sector heeft onze volledige aandacht. Zo maken mijnen in Mali, D.R. Congo en Zambia al deel uit van onze logistieke mijnbouwactiviteiten.

  Infrastructuur

  Afrika staat ook bekend om zijn groeiende vraag naar bouw-, weg- en infrastructuurwerken. Gemonteerde of halfgemonteerde staalconstructies, brugonderdelen (BIRM), betonpalen zijn meestal groot en zwaar en het leveringsschema strak.

  Onze transport architects zullen in het werk stellen om ervoor te zorgen dat uw materieel ter plaatse wordt geleverd volgens uw planning.

  Voor deze werken zijn vaak gespecialiseerde uitrustingen en machines nodig, zoals torenkranen en speciale vrachtwagens voor de aanvoer van zware bouw- en bouwmaterialen.

  Heel vaak worden deze machines in Afrika ingevoerd onder een “tijdelijk douaneregime”.
  Onze transport architects weten hoe zij dergelijk materieel op tijdelijke basis kunnen importeren. Zij zullen dit materieel na afloop van de werken naar de thuisbasis of naar een andere werf (in Afrika) overbrengen.

  Waterbouwkunde

  In heel Afrika zijn waterbouwkundige projecten voor drinkbaar water, afvoer van afvalwater en riolering in uitvoering en neemt de vraag toe.

  Of u nu gietijzeren, cement- of stalen buizen, watertanks, gespecialiseerde apparatuur of tunnelboorapparatuur (TBM) wilt verschepen, onze transport architects hebben de kennis en expertise om het transport en de logistiek vlekkeloos te organiseren van haven tot haven of van deur tot deur, zelfs naar afgelegen gebieden in Afrika.

  Deze stijgende vraag op het Afrikaanse continent biedt potentieel voor bedrijven die actief zijn in deze sector of voor handelaars of fabrikanten van toebehoren voor deze belangrijke industrie.

  Dankzij onze uitgebreide kennis van logistiek op het Afrikaanse continent en ons professioneel netwerk van lokale partners vindt u toegang tot deze bloeiende markt.

  Hoe kunnen we u helpen?

  Contacteer ons voor meer informatie

  Onze expertise

  Brouwerij- en drankendivisie

  De brouwerij- en drankendivisie beschikt over de deskundigheid en de ervaring om het vervoer en de logistiek van de hele supply chain te organiseren en te beheren. Dit voor de productie van bier, wijn en andere dranken door lokale producenten en voor de klein- en groothandel op het Afrikaanse continent.

  Lees meer

  Jarenlange expertise in brouwerijlogistiek naar Afrika

  General freight forwarding divisie

  Wij organiseren de transportstromen van voedselvoorraden, farmaceutische producten, chemicaliën, hulpgoederen, FMCG en duurzame goederen van over de hele wereld naar de Afrikaanse markt.

  Lees meer

  Deur-tot-deur logistiek naar Afrika

  Automotive divisie

  Onze automotive divisie is gespecialiseerd in het voorraadbeheer en de organisatie van de export van nieuwe en tweedehands voertuigen, bussen en vrachtwagens, alsook van hoge en zware machines.

  Lees meer

  Onze zorg voor de tijdige levering van uw onderdelen en voertuigen op hun bestemming