General freight forwarding divisie

  Deur-tot-deur logistiek naar Afrika

  Wilt u voedselvoorraden, chemische producten en additieven, farmaceutische producten of andere verbruiksgoederen vervoeren? Of vertegenwoordigt u een NGO die hulpgoederen naar de plaatselijke bevolking moet brengen?

  Onze transport architects hebben alle kennis en expertise in huis om het transport en de logistiek van haven tot haven of van deur tot deur te organiseren, zelfs naar de meest afgelegen gebieden op het Afrikaanse continent.

  Voedsellogistiek naar Afrika

  Een van onze specialiteiten is de levering van voedingsmiddelen en voorraden voor de detail- en groothandel in Afrika, waarbij wij deze goederen uit de hele wereld importeren.

  Wij verzorgen doorlopend de bevoorrading van de lokale handel, opslag en distributie van hun producten vanuit de gehele wereld over geheel Afrika.

  Internationale food forwarding is een van onze hoofdactiviteiten waarbij wij onder andere de zendingen van een van België’s grootste food retailers naar het continent verzorgen, niet alleen van haven naar haven maar ook naar meerdere binnenlandse bestemmingen.

  Chemicaliën

  Remant Africa Logistics verscheept dagelijks chemische producten en additieven vanuit de hele wereld voor de bevoorrading van de  Afrikaanse landbouwsector.

  Met onze jarenlange expertise in gevaarlijke goederen (IMO klasse cargo’s), gaan onze transport architects de uitdagingen van deze snelgroeiende markt steeds aan. Chemische producten zoals meststoffen en additieven worden dagelijks door ons team behandeld met een volwaardige service op het gebied van regelgeving voor overzeese transporten van gevaarlijke goederen.

  Deze expertise in de behandeling van dergelijke producten is vereist om de natuur te vrijwaren, maar ook om te voldoen aan de specifieke havenvoorschriften en douanetechnische formaliteiten. Dit vereist de nodige deskundigheid om elk tekort van de plaatselijke voorraden te vermijden, zelfs in de meest afgelegen gebieden van het Afrikaanse continent.

  Hulp en bijstand

  Remant Africa Logistics is een belangrijke operator voor Afrika in-land transport van hulpgoederen voor erkende hulporganisaties.

  Al meer dan 20 jaar werken wij samen met verschillende internationale NGO’s voor de bevoorrading van Afrika-hulpgoederen en ondersteunen wij UN-missies op het continent.

  • Wij organiseren de bevoorrading van de VN-missies in Mali waarvoor wij hulpgoederen leveren aan complexere door land ingesloten steden zoals Timboektoe en Gao.
  • Wij distribueren hulpgoederen van deur-tot-deur voor een NGO naar Kinshasa, Lubumbashi, en andere bestemmingen in West-Afrika.
  • In het Virunga National Park, een onrustig gebied in Noordoost Congo, leveren wij onderdelen voor de bouw van een waterkrachtcentrale. Deze centrale levert elektriciteit aan de dorpen in de buurt. Dankzij dit project, gesponsord door de EU, kunnen zij het park beschermen tegen houtstropers en geweld.

  Pharma

  Wij bieden bedrijven in de gezondheidszorg op maat gemaakte supply chain-oplossingen om te garanderen dat hun temperatuur- en tijdgevoelige producten veilig op hun bestemming aankomen.

  Wij bieden speciale behandeling en voortdurende controle om deze waardevolle goederen te beschermen.

  Andere verbruiksgoederen en duurzame goederen

  Of u nu andere FMCG-producten moet vervoeren, zoals kleding, papierproducten of producten voor persoonlijke verzorging, of duurzame goederen zoals huis- en kantoorbenodigdheden, keukenapparatuur …, onze transport architects zijn gespecialiseerd in het organiseren van transporten vanuit de hele wereld naar de detail- en groothandelsmarkt in Afrika, van haven tot haven of van deur tot deur, zelfs naar de meest afgelegen gebieden.

  Testimonial Manna Foods

  Manna, specialist in koude en warme sauzen, heeft een weloverwogen keuze gemaakt om samen met Remant Africa Logistics hun ambitie om de export exponentieel te doen groeien, waar te maken.

  In Manna heeft ook Remant Africa Logistics een sterke partner gevonden met gelijkgestemde waarden en dus een sterke match in het DNA van beide bedrijven.

  Als partners zorgen beide familiebedrijven ervoor dat de gemaakte afspraken met de ontvangers worden nagekomen en een snelle service wordt gewaarborgd.

  Onze expertise

  Brouwerij- en drankendivisie

  De brouwerij- en drankendivisie beschikt over de deskundigheid en de ervaring om het vervoer en de logistiek van de hele supply chain te organiseren en te beheren. Dit voor de productie van bier, wijn en andere dranken door lokale producenten en voor de klein- en groothandel op het Afrikaanse continent.

  Lees meer

  Jarenlange expertise in brouwerijlogistiek naar Afrika

  General freight forwarding divisie

  Wij organiseren de transportstromen van voedselvoorraden, farmaceutische producten, chemicaliën, hulpgoederen, FMCG en duurzame goederen van over de hele wereld naar de Afrikaanse markt.

  Lees meer

  Deur-tot-deur logistiek naar Afrika

  Automotive divisie

  Onze automotive divisie is gespecialiseerd in het voorraadbeheer en de organisatie van de export van nieuwe en tweedehands voertuigen, bussen en vrachtwagens, alsook van hoge en zware machines.

  Lees meer

  Onze zorg voor de tijdige levering van uw onderdelen en voertuigen op hun bestemming

  Project logistiek en engineering divisie

  Onze Project Logistiek en Engineering divisie is een expert in de internationale logistiek voor speciale transporten, turnkey projecten en transport naar ontoegankelijke locaties. We beschikken over expertise in mijnbouw-, energie-, elektriciteits-, infrastructuur- en waterbouwkundeprojecten.

  Lees meer

  De beste omkadering voor hoog- en zwaar vervoer